دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
رئیس سازمان سمت:

با جایگاه ارزشمند کتب درسی انسانی و اسلامی دانشگاه ها فاصله داریم 

با جایگاه ارزشمند کتب درسی انسانی و اسلامی دانشگاه ها فاصله داریم 
رئیس سازمان مطالعه و تدوین کتب دانشگاهی در علوم اسلامی و انسانی (سمت گفت: با جایگاه ارزشمند کتب درسی دانشگاهی اسلامی انسانی فاصله داریم.
کد خبر : 833298

به گزارش خبرنگار گروه دانش و فناوری خبرگزاری آنا، داود مهدی زادگان رئیس سازمان مطالعه و تدوین کتب دانشگاهی در علوم اسلامی و انسانی (سمت) در نشست خبری نخستین جشنواره کتاب درسی دانشگاهی در حوزه علوم اسلامی و انسانی که هم اکنون در سازمان مطالعه و تدوین (سمت) در حال برگزاری است، گفت: سازمان مطالعه تدوین و کتب دانشگاهی در حوزه علوم انسانی و اسلامی ایده ای بود که در سال ۶۳ از ناحیه مقام معظم رهبری در شورای عالی انقلاب فرهنگی مطرح شد و مورد عنایت امام خمینی قرار گرفت و به تصویب رسید و از سال ۶۴ با ریاست مرحوم دکتر احمدی کار خود را آغاز کرد که بیش از ۳۰ سال ریاست آنجا را بر عهده داشت. 

وی افزود: ببش از ۲۵۰۰ عنوان کتاب درسی دانشگاهی در این سازمان چاپ شده است و تولید کتاب درسی دانشگاهی در حوزه علوم اسلامی و انسانی وظیفه سازمان سمت است؛ بنابراین به صورت تخصصی در این زمینه فعالیت می کنیم. 

مهدی زادگان تصریح کرد: در طی یک سال اخیر که ریاست سازمان را برعهده گرفته ام کار ویژه سازمان سمت که تولید کتب دانشگاهی درسی است را هدف اصلی خود قرار دادیم و به دنبال این هستیم که بتوانیم به جایگاه واقعی و اساسی سازمان که مرجع کتاب درسی است برسیم. 

رئیس سازمان سمت ادامه داد: با جایگاه ارزشمند کتب درسی دانشگاهی اسلامی انسانی فاصله داریم و دانشگاه دارای ۳ رکن استاد، دانشجو و کتاب درسی است و هر ۳ رکن دارای اهمیت است و هر کدام نباشد دانشگاه شکل نمی گیرد و رکن سوم که کتاب درسی است باید جایگاه ویژه ای در جامعه و محافل علمی پیدا کند.

مهدی زادگان بیان کرد: قالب کتاب های درسی که در دانشگاه ها به عنوان منابع درسی چاپ نمی شود در شاخص های کتاب درسی تالیف نشده است و استادانی که در رشته ای کتابی را تألیف کرده اند به عنوان کتاب درسی جا افتاده است، اما تألیف کتب درسی با شاخص های تخصصی جایگاه خویش را پیدا نکرده است و به همین علت انگیزه پیدا کردیم تا محرک هایی را تولید کنیم و راه بندازیم تا به واسطه آنها استادان به سمتی بروند که کتاب های درسی را بخشی از خود بدانند و در آن زمینه کار کنند. 

وی اضافه کرد: یکی از این محرک ها برگزاری جشنواره تخصصی کتاب درسی دانشگاهی است با وجود اینکه جشنواره های مختلفی برگزار کرده ایم، اما معتقدم که جشنواره ها باید تخصصی تر پیش روند تا از جهت کیفی و بهره وری ارزش بالایی داشته باشند به همین علت جشنواره کتاب درسی دانشگاهی که نخستین برنامه خود را برگزار می کند با انگیزه تخصصی کار خود را آغاز کرده است تا جامعه دانشگاهی به صورت تخصصی از جهت کتاب های درسی به استثنا برسد.

** در تغییر سرفصل های کتب درسی سازمان سمت، تابع  شاخص های وزارت علوم هستیم 

در ادامه پروانه شاه حسینی دبیر جشنواره کتب درسی گفت: با توجه به اساس نامه سازمان سمت کارگاه های تخصصی برگزار کرده و کتاب هایی در زمینه تخصصی تر شدن کتب درسی علوم اسلامی و انسانی برگزار کرده است. 

وی افزود: سازمان سمت در این زمینه به استانداردهایی رسیده و آن را در کتب درسی رعایت می کند با توجه به اساس نامه سازمان سمت قرار شد که جشنواره با موافقت وزارت علوم برگزار شود و کتب ۳ سال اخیر در نظر گرفته شده؛ چرا که کمبود کاغذ و شیوع کرونا باعث شد تا کتب ۳ سال اخیر را انتخاب کنیم.

شاه حسینی با بیان اینکه تابع وزارت علوم هستیم و به همین علت شاخص های کتب درسی باید متناسب با سرفصل های وزارت علوم باشد، تاکید کرد: شیوایی و رسایی کتب علوم انسانی از جمله ویژگی های کتاب هاست. ۲۱ گروه تخصصی داشتیم که تمام کتب های علوم انسانی در این زمینه بررسی شدند و ۳ کتاب تالیفی، یک کتاب ترجمه و ۹ کتاب برگزیده شدند.

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب